Συνολικές προβολές σελίδας

31 Αυγ 2013

Δελτίο τύπου διοργανωτών της 5ης Αθαμανίου Διαδρομής!




Με απόλυτη επιτυχία, διοργανώθηκε για 5η συνεχόμενη χρονιά η Αθαμάνιος Διαδρομή – Δρόμοι του βασιλιά Αθάμα, αποστάσεως 12.200 μ. (η οποία φέτος ήταν αφιερωμένη στην μνήμη της πρώτης προέδρου της Ένωσης Συλλόγων και Αδελφοτήτων του πρώην Δήμου Αθαμανίας, Λαμπρινής Παπαδήμα – Σπαή, που στάθηκε αρωγός στην υλοποίηση αυτής της διοργάνωσης και στην καθιέρωσή της ως θεσμό), από το Τετράκωμο στο Αθαμάνιο του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων Άρτας.

Ο αγώνας διεξήχθη υπό την αιγίδα του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.

Παιδικοί Αγώνες Δρόμου !

Η γυμνάστρια Αθανασία Γιακουβάκη επί το έργον.

Πάρα πολλά παιδιά  συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της 13ης Αυγούστου στον Κεντρικό δρόμο του χωριού στον Άγιο Νικόλαο και πήραν μέρος στους Παιδικούς Αγώνες Δρόμου που διοργάνωσε ο "Αθάμας" ,τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.
Από τον Σύλλογο προσφέρθηκαν χυμοί μετά το τέλος των αγώνων σε όλα τα παιδιά, καθώς και μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής.
Ο ''Αθάμας" ευχαριστεί θερμά τη γυμνάστρια Αθανασία Γιακουβάκη και τους γυμναστές Σπύρο Μπασιούκα και Κων/νο Κοτσιάνη για την εθελοντική τους συμμετοχή στην διεξαγωγή των αγώνων.
Ακολουθούν τα αποτελέσματα των αγώνων και οι συμμετοχές.

Ο Ανδρεάτος,το Ρίβερ πάρτυ,το θέατρο και το Σινεμά του "Αθάμα".

Μουσική βραδιά 14 Αυγούστου
Την Κυριακή 18 Αυγούστου ο «ΑΘΑΜΑΣ» έκανε πάρτι στον Αχελώο για να ευχαριστήσει τη νεολαία Αθαμανίου για τον εθελοντισμό τους στην εκδήλωση που έγινε την Τετάρτη 14 Αυγούστου στο δημοτικό σχολείο με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και τη Σοφία Παπάζογλου. Τα παιδιά όχι μόνο βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση αλλά και διασκέδασαν με την ψυχή τους χορεύοντας μέχρι πρωίας. Την Κυριακή το μεσημέρι φορέσαμε όλοι τα μαγιό μας και πήγαμε στον Αχελώο. Εκεί κολυμπήσαμε, ψήσαμε λουκάνικα κι ήπιαμε παγωμένες μπυρίτσες ακούγοντας μουσική! Ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία και η νεολαία το εκτίμησε δεόντως!  
Είναι η πρώτη φορά που ο «ΑΘΑΜΑΣ» έκανε εξολοκλήρου μία εκδήλωση μόνος του και ήταν πολύ ευχάριστο που τα παιδιά συνειδητοποίησαν ότι ο εθελοντισμός βοηθάει το χωριό και γενικότερα την περιοχή να αναπτυχθεί.

Οι θησαυροί των Αθαμάνων - ένα παιχνίδι με νόημα!


Η Τρίτη 13 Αυγούστου ήταν μία ημέρα αφιερωμένη στα παιδιά. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 5:30μμ όπου τα παιδιά μαζεύτηκαν στον Άγιο Νικόλα και πήραν μέρος στους καθιερωμένους παιδικούς αγώνες δρόμου. Στις 7:30 μμ όλα τα παιδιά κατέβηκαν στην πλατεία του χωριού όπου εκπρόσωποι του «Αθάμα» είχαν διοργανώσει ομαδικά παιχνίδια και τα περίμεναν.
Τα μεγαλύτερα παιδιά έπαιξαν το εκπαιδευτικό παιχνίδι «ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΩΝ ΑΘΑΜΑΝΩΝ». Οι θησαυροί ήταν κρυμμένοι σε διάφορα σημεία της πλατείας τους οποίους τα παιδιά ανακάλυπταν λύνοντας γρίφους! 1ος γρίφος «Τρέχει, τρέχει το νερό» που είναι κρυμμένος ο θησαυρός? Στη βρύση! αναφώνησαν όλα τα παιδιά και έτρεξαν προς τα εκεί ψάχνοντας με ζήλο το κρυμμένο χαρτάκι! Όμως εκεί τους περίμενε άλλος ένας γρίφος που αποκάλυπτε έναν από τους θησαυρούς των Αθαμάνων. «Είναι μικροί κόκκινοι καρποί, η γιαγιά έφτιαχνε αρωματικό ποτό από αυτά, τι είναι? Τα παιδιά ρωτούσαν είναι τα χαμοκέρασα? ΟΧΙ! Μήπως τα Κράνα? ΝΑΙ!

29 Αυγ 2013

Η εκδρομή του "Αθάμα" στο "Αθαμανικό Κέντρο Τέχνης".



Τα παιδιά δημιουργούν με την καθοδήγηση του Βασίλη Σταύρου.

Εντελώς διαφορετικές και ποικίλες ήταν οι εκδηλώσεις στο Αθαμάνιο φέτος ικανοποιώντας μικρούς και μεγάλους, λάτρεις της ποιοτικής μουσικής, της παράδοσης, των τεχνών και των αθλημάτων στη φύση.
Ξεκινώντας 5 και 7 Αυγούστου ο εκπολιτιστικός Σύλλογος "ΑΘΑΜΑΣ" επιστράτευσε ένα μίνι βαν του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων κι ένα ιδιωτικό για τη μεταφορά των παιδιών στο «Αθαμανικό Κέντρο Τέχνης» του αξιόλογου εικαστικού Βασίλη Σταύρου στο Κάτω Αθαμάνιο Άρτας. Στα πλαίσια της εικαστικής δράσης για παιδιά «Εβδομάδα Σκιάχτρου» οι μικροί μας φίλοι έφτιαξαν καλαίσθητα σκιάχτρα με τα οποία διακόσμησαν το χώρο μπροστά από το Αθαμανικό Κέντρο Τέχνης.

28 Αυγ 2013

Προσφεύγει στην Ε.Ε η Περιφέρεια Ηπείρου για το Αθαμάνιο.




Με καταγγελία για «καταστρατήγηση των όρων του διαγωνισμού», στις αρμόδιες επιτροπές της ΕΕ, η Περιφέρεια Ηπείρου υπερασπίζεται την πρόταση για την πιλοτική ένταξη του Αθαμανίου Άρτας στην υλοποίηση των έργων «ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ - ΝΕΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» προς ένταξη και χρηματοδότηση στο πλαίσιο των Αξόνων 1, 2 και 4 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 - 2013

26 Αυγ 2013

20 Αυγ 2013

Κληρωθέντες αριθμοί της Λαχειοφόρου.



Δώρα Λαχειοφόρου Αγοράς
Κληρωθέντες Λαχνοί


1.       Τηλεόραση plasma 32”
(Αθάμας)
254
2.      DVD player
(Κωτσόβολος – Αντωνίου)
1405
3.      Κινητό τηλέφωνο
(Κωτσόβολος – Αντωνίου)
1217
4.      Ατμοσίδερο
(Κωτσόβολος – Αντωνίου)
1827
5.      Καφετιέρα Γαλλικού
(Κωτσόβολος – Αντωνίου)
206
6.      Φριτέζα
(Κωτσόβολος – Αντωνίου)
237
7.      Μίξερ χειρός
(Κωτσόβολος – Αντωνίου)
236
8.      Φρυγανιέρα
(Κωτσόβολος – Αντωνίου)
412
9.      2 αλλαγές λαδιών
(Συνεργείο Δ. Τσιώλης Κ. Αθαμάνιο)
1122
388
10.   2 διαγνώσεις εγκεφάλου αυτοκινήτου
(Συνεργείο Δ. Τσιώλης Κ. Αθαμάνιο)
1268
1570
11.    2 τοπικές βαφές
(Συνεργείο Δ. Τσιώλης Κ. Αθαμάνιο)
1101
1281
12.   2 διανυχτερεύσεις
«Σαράι» - Ρούλα Βερλέκη
550
13.   1 φιάλη ουίσκι
Tsili bar – Γεώργιος Στασινός
188
14.   καφετιέρα
Stas - electrix
1061
15.   Τρυπάνι
Λάιος - Άρτα
1540
16.   πιεσόμετρο
Φαρμακείο Ι. Ψωράκη
603

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΑΜΑΝΙΟΥ
«ΑΘΑΜΑΣ»


Για να παραλάβετε τα δώρα, εποικοινωνήστε με την 
Ταμία του Συλλόγου κα Έλια Στασινού στο τηλ.6972427947

5 Αυγ 2013

Εκδηλώσεις της ΙΛΕΤ 2013.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Τζουμέρκων έχει προγραμματίσει για το έτος 2013 τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

  1. Συνάντηση (ετήσια) των Υπευθύνων και των μελών των Ομάδων Έρευνας (ΟΕ) της Ι.Λ.Ε.Τ., που θα γίνει στις 9 Αυγούστου 2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.00΄π.μ., στους Κτιστάδες, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κτιστάδων του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.
  2. Επιστημονική Ημερίδα με θέμα : «Αρχαιολογικές επεμβάσεις και έρευνες στην περιοχή της αρχαίας Αθαμανίας και του Βυζαντινού Τζεμέρνικου», που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Αυγούστου 2013, ημέρα Σάββατο και ώρα 10.00΄π.μ., στο Βουργαρέλι, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κεντρικών Τζουμέρκων.
  3. Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση (Αρχαιρεσιακή) των μελών της Ι.Λ.Ε.Τ., που θα συγκληθεί στις 11 Αυγούστου 2013, ημέρα Κυριακή και ώρα 10.00΄π.μ., στην Άγναντα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου - Λυκείου Αγνάντων (Δάφνη).
Στις προθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας είναι η πραγματοποίηση της 2ης Συνάντησης του Θερινού Σχολείου Τζουμέρκων, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την Περιφέρεια Ηπείρου, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) και λοιπούς Φορείς της περιοχής, εφόσον εξασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότηση.

Παρακαλούνται θερμά τα μέλη της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Τζουμέρκων και όλοι οι Τζουμερκιώτες και φίλοι της Εταιρείας (Ι.Λ.Ε.Τ.) να συνδράμουν ουσιαστικά στην επιτυχία των ανωτέρω εκδηλώσεων.